Kako da održavate svoje vozilo između registracija?

Održavanje vozila u dobrom stanju između registracija nije samo pitanje bezbednosti – to može da vam uštedi vreme i novac kada dođe vreme za sledeću registraciju. Evo nekoliko saveta kako da održavate svoje vozilo u najboljem mogućem stanju.

Redovno proveravajte tečnosti

Tečnosti u vašem vozilu, uključujući ulje, rashladnu tečnost, kočionu tečnost i tečnost za pranje vetrobranskog stakla, treba redovno proveravati i dopunjavati ili menjati prema preporukama proizvođača. Održavanje pravilnog nivoa i kvaliteta ovih tečnosti može da spreči oštećenje motora i drugih vitalnih komponenti.

Proveravajte pritisak u gumama

Pritisak u gumama može da utiče na performanse vozila, potrošnju goriva i bezbednost. Proverite pritisak u gumama barem jednom mesečno i uvek pre dužih putovanja. Takođe, redovno proveravajte gume na znakove habanja i zamenite ih kada je to potrebno.

Redovno servisirajte vozilo

Redovno servisiranje vozila prema preporukama proizvođača može da pomogne u otkrivanju potencijalnih problema pre nego što postanu ozbiljni. Ovo uključuje proveru sistema za kočenje, sistema za upravljanje, svetala, brisača i drugih ključnih komponenti.

Čistite vozilo

Čišćenje vozila nije samo estetsko pitanje. Prljavština i so sa puteva mogu da izazovu koroziju i oštećenja na karoseriji vozila. Redovno pranje i voskiranje vozila može da pomogne u zaštiti karoserije i produži životni vek vozila.

Održavanje vozila između registracija može da vam uštedi vreme i novac kada dođe vreme za sledeću registraciju. Redovno proveravajte tečnosti, pritisak u gumama, servisirajte vozilo i čistite ga da biste održali svoje vozilo u najboljem mogućem stanju. Ako imate bilo kakva pitanja o održavanju vozila ili procesu registracije, slobodno se obratite našoj agenciji za registraciju vozila. Naš tim stručnjaka je uvek tu da vam pomogne.

Podelite ovu vest