Nestala Vam je jedna ili obe registarske tablice u toku registracije? Saznajte proceduru

izgubljena tablica

Izgubljena ili ukradena tablica - auto u registraciji - brza procedura za manje stresa

Izgubili ste jednu ili obe registarske tablice? Neko vam je na parkingu skinuo tablicu ili obe?

Svakako neprijatan osećaj i noćna mora svakog vozača. Neznanje o tome da li će izgubljena ili ukradena tablica biti zloupotrebljena na neki način stvara glavobolju svakome. Kad se samo prisetimo raznoraznih procedura, troškova, čekanja u redovima, neprijatnih službenika već u startu nam govori da će biti trnovit put do dobijanja novih tablica.

Registracija-vozila- rakovica.rs i agencija IN-VIA će pokušati da Vam u narednim redovima pojasni procedure, potrebnu dokumentaciju i ostalo radi lakšeg snalaženja ukoliko se odlučite sami da prelazite ceo ovaj put od gubitka do dobijanja novih tablica.

Da počnemo od samog početka. Izgubili ste ili ste primetili da vam je nestala tablica ili obe tablice, automobilu Vam ističe registracija za duže od mesec dana?

  • Prvi korak je da odete u najbližu dežurnu stanicu MUP-a i prijavite nestanak/gubitak tablice ili tablica. Ovlašćeno lice u MUP-u će vam uzeti izjavu i okolnosti kako je došlo do gubitka ili kada ste primetili i gde da vam je nestala tablica nakon čega će Vam odštampati potvrdu o nestanku/gubitku registarske tabllice. 

Ukoliko ste ovlašćeno lice i imate ovlašćenje overeno kod notara ili na memorandumu firme u kom jasno piše da možete raditi konkretno prijavu nestanka tablica ili da možete raditi sve druge nepomenute pravne radnje u vezi vozila, isto morate poneti na uvid kako bi ste ga pokazali službeniku MUP-a.

  • Kada ste to završili, Drugi korak je odlazak u stanicu policije, na šaltere za registraciju vozila.

Sa sobom poneti:

– Drugu registarsku tablicu (ako je ima)

– Saobraćajnu dozvolu

– Potvrdu o nestanku/gubitku tablice, koju ste prethodno dobili kada ste prijavili nestanak/gubitak

– dokaz o uplati za nove tablice, saobraćajnu dozvolu i nalepnicu 5.079,00 rsd (ako je uplata izvršena dan ili više dana pre podnošenja zahteva za nove tablice, NIJE NEOPHODNA jer je službenice u sistemu vide da je plaćena)

Za 10ak minuta službenica će vam dati nove tablice, nalepnicu i potvrdu koja zamenjuje saobraćajnu dozvolu sa kojom vozite samo u zemlji, ne i u inostranstvu, i nakon 3-5 dana možete preuzeti saobraćajnu dozvolu na šalteru preuzimanja.

 

Izgubili ste tablice ili su Vam ih ukrali a automobilu ističe registracija za manje od 30 dana ili je istekla? Šta raditi u tom slučaju, klikni da saznaš..
izgubljena tablica
Podelite ovu vest